childhood, technology and people concept - close up of boy with tablet pc computer sitting at table

Що врахувати перед покупкою планшета дитині

Користь гаджетів для сучасних дітей очевидна: вони допомагають у навчанні, незамінні у поїздках та для розваг. Але перед тим, як вибрати планшет для дитини, варто дізнатися, як допомогти, а не нашкодити дитині. Ми дамо кілька корисних порад і розповімо про вдалі моделі девайсів саме для дітей.

Перш ніж відповісти на запитання статті, хотіли б підказати, що найкращі планшети для дітей робить бренд Samsung. Вибрати та купити планшет Samsung можна в інтернет-магазині Eldorado.ua за найвигіднішими цінами в Україні.

Рекомендації перед покупкою планшета дитині

  • Дочекайтеся потрібного віку. Давати дитині планшет не раніше 2-3 років. При цьому час з гаджетом має суворо контролюватись і становити не більше 25–30 хвилин на добу.
  • Планшет = навчання. Не варто відразу показувати дитині ігри, повірте, настане час, і вона знайде їх сам. Завдання батька – навчити дитину користуватися планшетом для навчання. Завантажте програми, які вчать малювати, створювати музику, збирати пазли, читати, писати, рахувати тощо. В ігровій формі малюку буде цікавіше отримувати нові знання, а ви покажете, що гаджети потрібні не лише для розваг.
  • Батьківський контроль. Якщо ви даєте дитині планшет у моменти, коли не можете бути поруч, заздалегідь подбайте про те, щоб встановити функцію батьківського контролю. Вона не тільки допоможе обмежити доступ до небажаних програм, але й покаже, які програми малюк використовує найчастіше, а до яких не виявляє інтересу.

Дві популярні моделі дитячих планшетів Samsung

Galaxy Tab A7

Цей планшет продається в протиударному чохлі, що є актуальним для малюків 3–5 років. У таблеті встановлено пару ліцензійних дитячих ігор. Переваги моделі:

  • вбудований батьківський контроль;
  • містка батарея на 5100 мАг;
  • гучні динаміки;
  • можливість встановлювати інші дитячі програми з офіційного маркету чи інтернету.

У планшеті вдало поєднується продуктивність та протиударні характеристики. Найчастіше цю модель купують для дошкільнят 3–6 років, щоб навчати малечу в ігровій формі.

Galaxy Tab A8

Потужний таблет для старшокласників. Його можна використовувати не лише для навчання, а й для розваг. Серед основних переваг:

  • спритний процесор;
  • металевий корпус;
  • гарний екран 10,5 дюйма й відмінна роздільна здатність (1920х1200);
  • легка вага та тонкий корпус.

Незважаючи на те, що планшет підходить для тінейджерів, у ньому встановлено батьківський контроль, який за бажання можна відключити. Інтерфейс дуже легко налаштовується, і з ним розібратися зможуть і діти, і батьки.

Вибираючи планшет для дитини, не заощаджуйте на якості та кольоропередачі екрану. Гідні варіанти ви завжди знайдете в лінійці виробника Samsung.